Byggspel och dess funktion

Vad är byggspel för något?

Att använda sig av olika byggspel som många arbetare gör idag, är ett sätt att skapa en högre säkerhet på den ställningen som arbetarna ska röra sig på i sitt arbete. Det finns faktiskt rätt många företag som använder sig av detta för att öka säkerheten.

Vem är det som använder byggspel?

Byggspel har främst använts av företag som arbetar med lastkapacitet samt lyfthastighet för olika användningsområden så som: takläggare, målare, ställningsarbetare, murare samt snickare. Inom dessa områden brukar byggspel oftast användas när det kommer till lyft av bland annat allehanda byggmaterial, ett verktyg som är enkelt att arbeta med samt att byggspel ser till att det blir lätt att se till att förflyttningen mellan projekten sker på ett optimalt sätt.

Vilka olika typer av byggspel finns det idag?

Det finns många olika typer av byggspel för lyft som man kan använda sig av idag och några är:

1. Byggspel upp till 60 kilo – Den här modellen används för ställningsbyggare samt när mindre laster ska lyftas.
2. Byggspel upp till 120 kilo och 150 kilo – Den här modellen används när lyft för diverse allehanda byggmaterial ska lyftas.
3. Byggspel upp till 200 kilo – Används till litet, samt lätthanterligt byggspel för att montera en galge på en ställning.
4. Byggspel upp till 250 kilo – Det är en modell som är väldigt kraftfull och som därför kan monteras tillsammans med en så kallad stämpgalge.
5. Byggspel upp till 300 kilo – Den här modellen brukar användas tillsammans med linblock samt speciell galge som ska användas för att lyfta en vikt på max 300 kilo.
Det finns många olika modeller att välja bland, och givetvis är det så att det skiljer sig åt i användning beroende på vad man ska ha byggspel till.

 

Byggspel