Plastbeläggning – Gör era produkter mer hållbara

Termoplast

Att lägga en plastbeläggning på en produkt av ett annat material innebär att man kan kombinera unika egenskaper av ett visst material med de som plasten kan tillföra. Plasten har vissa egenskaper som inte exempelvis metaller har. En av dessa är att plast inte rostar och dessutom inte leder ström så som metall gör. Vissa plaster isolerar så mycket som 30.000 V per millimeter plastbeläggning.

Vad är en termoplast?

Termoplast är en plast som har vissa speciella egenskaper, som gör det utmärkt att använda inom industrin. I teorin kan man smälta, bearbeta och återvinna termoplaster ett oändligt antal gånger.

Varför termoplast?

Många produkter använder sig av termoplast som skyddande beläggning. Bland vanliga användningsområden för plastbeläggning är exempelvis metallslangar och vajrar. Att belägga en produkt med plastbeläggning är både miljövänligt, ekonomiskt och underhållsfritt. Många företag specialiserar sig idag på att just plastbelägga olika komponenter, användningsområdena är breda. Att lägga en yta av termoplast på metall har många fördelar. Detta görs exempelvis ofta när pulverlackering inte ger tillräckligt skydd. Nedan följer en del av dessa egenskaper.

 • Termoplast är UV-beständigt
  – Skydda komponenter som är känsliga för UV-strålning med en beläggning av termoplast.
 • Denna plast är livsmedelsgodkänd
  -Ska din produkt användas inom livsmedelsindustrin? Inga problem, eftersom termoplast är säkert att använda med livsmedel.
 • Hög eller låg friktion
  -Termoplasten är mycket anpassningsbar efter era behov. Man kan skapa en yta som antingen har låg eller hög friktion.
 • Skyddar metaller mot korrosion
  -Kanske ett av de viktigaste användningsområdena för termoplastbeläggning är att den skyddar exempelvis en metallvajer eller kedja mot korrosion
 • Termoplast är miljövänligt
  Använder man sig av termoplast kan man göra detta med gott samvete. Dels för att man inte använder sig av lösningsmedel eller epoxi, men också för att man då kan välja material som inte är lika energikrävande som exempelvis aluminium.

Plastbeläggning är en mångsidig och modern lösning som kan göra era produkter ännu bättre.