Ska man hyra eller köpa sin truck?

truckIbland kan valet stå mellan att köpa eller hyra truck och det beror ju självklart på vad syftet med trucken är. Här nedan diskuteras det kring när det är bäst att hyra och när det är smartast att köpa en truck.

Att ha en truck kan underlätta mycket vid till exempel lyft av pallar och andra tunga saker. Att köpa en truck kan dock vara kostsamt och om man bara behöver den vid enstaka tillfällen kanske man tjänar mer på att hyra trucken.

Om man är en person som använder trucken ofta så är det mer vinst i att köpa den. Detta kan vara till exempel om man behöver den för att man köpt en pall med pellets. Då kanske det ligger mer vinst i att hyra trucken. Om du däremot har en privat firma som säljer till exempel plankor, kan det vara bra att köpa en truck eftersom du då behöver den mer.

Då det oftast alltid ingår försäkring vid ett hyrköp så minskas kostnaderna ytterligare, vilka istället hade tillkommit om man hade velat köpa trucken. Exempel på när det kan vara bra att hyra en truck är vid ett omedelbart behov eller vid säsongsarbeten. När man köper en truck finns det ju självklart saker som man måste tänka på som till exempel hur tungt ni lyfter, hur högt ni vill lyfta, om lyftet sker inomhus eller utomhus samt extratillbehör såsom extra långa armar. Viktigast av allt är att det finns ett truckförarkort till den som ska köra trucken.

Du kan självfallet avgöra på egen hand om du vill köpa en helt ny eller en begagnad truck. Därför finns det kontroller som utförs. Det finns standardsteg som en truck går igenom innan den kommer i din ägo. Stegen är besiktning, tvätt, lackering, service samt en funktionskontroll. Oavsett om du köper eller hyr en truck blir du garanterad att den kommer att vara i ett perfekt skick. Tänk igenom hur ofta den kommer att användas, samt till vad. Därefter kan du med säkerhet fastställa vilken typ av införskaffande som gynnar dig mest.